Stilte na de storm

Tja, het is even stil geweest aan het promotiefront voor wat betreft biodanza met Geertje. Persoonlijk ga ik door interessante processen heen, versterkt door een prachtig biodanzaweekend in de school van Eindhoven één week geleden. Wat bedoelen we met “de school” in biodanza? “De school” is waar toekomstige biodanzadocenten voor, met name, de wekelijks groepen worden opgeleid. Het is een gedegen training die drie jaar duurt waarna nog een supervisieperiode volgt die gemiddeld gesproken ongeveer een jaar duurt. Al met al dus een periode van vier jaar van intensieve training. Zelf heb ik mijn diploma in 2012 op mogen halen. Toch volg ik weer de opleiding om mezelf de nodige verdieping te geven en weer een volgende laag te ontdekken in de zeer uitgebreide theorie waar biodanza op is gebaseerd want biodanza is diep geworteld in de wetenschap, vooral in de biologie, antropologie en psychologie. En ongetwijfeld vergeet ik nog een discipline die aan de basis stond van dit prachtige systeem van menselijke integratie.

Ik heb vorig week dus weer een prachtig weekend mogen ervaren met twee topgastdocenten uit het buitenland, uit Portugal. Ik had eerst een paar dagen nodig om na te zinderen: daarna was de daardoor opgelopen achterstand in het huishouden aan de beurt. Opgevolgd door een spannende situatie in de familie die om mijn dringende aandacht vroeg. En eindelijk, deze zondag, krap een week na de afsluiting van deze fantastische happening, vind ik de tijd om dit bericht te schrijven.

Van mijn lieve zus, die in Denemarken woont en die ik niet vaak zie maar die het niet kan nalaten om met mij mee te leven, kreeg ik een prachtig gedicht/gebed doorgestuurd die precies omschrijft waar biodanza over gaat. Ik kon niet anders dan dit met mijn mededansers delen en nu plaats ik hem, integraal, in dit bericht aan jullie voor degenen die zich afvragen wat biodanza nu eigenlijk is. Deze tekst is te vinden in The Sanctuary Prayer Space community op Facebook en is waarschijnlijk van de hand van Mary Southard.

I wish you would dance
As though you knew I loved you from the start. 
As though I smiled with delight 
As I imagined you into being. 
Oh how I wish you would dance
As though you know that your whole being was intended 
And your every movement was a celebration 
Of your uniqueness and belovedness. 
I wish you would dance
Like you caught a glimpse of how I see you. 
How I always saw you
And it enlivened your soul and you could do nothing but dance.

Oh how I wish you to dance!

I wish you could feel this aching inside of me
This deep love I have for you
Which formed mountains, galaxies, and blood pulsing veins in you. 
Which holds space in its vastness 
And holds space in the heart of you.
I wish you could feel the aching I always had for you
Before you were you, yet still I knew you. 
An aching that led us to that tree 
Formed to bring suffering 
Yet somehow transformed to bring life to the least of these.

Oh how I wish you to know…

Met dansende groet,

Geertje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close