Oud en nieuw in Eindhoven

Grapje en toch ook weer niet. En het gaat niet, niet direct althans, over de nieuwe groep maar over de ontdekkingstocht die het promotie maken voor de nieuwe groep tot gevolg heeft. Ken ik Eindhoven goed? Jawel, ik ben hier per slot van rekening opgegroeid en woon, na uitstapjes naar Nieuwegein en Goor (Ov), sinds 1998 weer in deze heerlijke stad.

Het starten van een nieuwe groep brengt mij op plekken die heel oud en, door veranderingen, niet meer zo vertrouwd zijn en in stukjes Eindhoven waar ik nog nooit was geweest.

Hetzelfde geldt voor de ontmoetingen die ik hierdoor heb met onbekenden. Ik stap nu veel gemakkelijker dan ooit in mijn leven zaken, winkels en buurthuizen binnen om te vragen of ik mijn promotiemateriaal neer mag leggen of op mag hangen. Gisteren ontmoette ik daardoor een voormalig buurmeisje. Vandaag ontdekte ik een zaak waar ik, als het nodig is, mijn naaimachine kan laten onderhouden. Ik had gezien dat Eindhoven nog maar twee bibliotheken heeft maar dat verschillende buurtinfowinkels ook de functie van bibliotheek uitoefenen. En nog veel meer veranderingen aan de binnenkant met dezelfde buitenkant. Mercedes Sosa zingt erover in één van de muziekjes die in biodanza regelmatig voorbij komt: Todo Cambia, alles verandert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close